Din varukorg

Köpvillkor

Här får du information om vad som gäller när du som konsument handlar på vår hemsida www.workingonmyown.se. Du som kund är självklart det viktigast vi har och därför vill vi göra våra villkor så förmånliga för dig som möjligt.

Bolagsinformation

Working On My Own Design Studio 79 AB

Adress: Galoppvägen 14, lgh 1804, 170 67 Solna

Organisationsnummer: 559375-1687

Kundtjänsten[email protected]

Allmänna villkor

Köpevillkoren tillämpas när du som kund handlar på www.workingonmyown.se. För att kunna handla behöver du acceptera dessa köpvillkor och samtycka till att Working On My Own får behandla och spara dina personuppgifter. Genom att genomföra köpet godkänner du köpvillkoren.

Ålder

För att lägga en beställning på www.workingonmyown.se måste du ha fyllt 18 år.

Avtal om köp

Avtal om köp ingås mellan dig som kund (konsument) och Aktiebolaget Working On My Own Design Studio 79 när du har fått en orderbekräftelse via e-post efter att du lagt din beställning och slutfört betalning. Orderbekräftelsen betyder att vi accepterat beställningen och att ett bindande avtal om köp har uppstått.

Felaktiga uppgifter

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående pris och leveranstid.

Produktinformation

Vi reserverar oss för att produktbilder på webbplatsen inte alltid exakt återger produkternas verkliga utseende. Hur färgen i bilder återges kan bero på vilken typ av bildskärm du har och vilka inställningar den har. Produktpaket kan skilja sig från de som visas på bilderna på webbplatsen.

Force Majeure

Vi kommer alltid att göra allt som står i vår makt för att du som kund ska få din vara levererad. Vi kan dock inte ta ansvar för förseningar till följd av extraordinära händelser eller omständigheter som ligger utom vår kontroll och som vi inte rimligen kunnat förutse eller övervinna utan betydande ekonomiska förluster. Detta innefattas bland annat av naturkatastrof, strejk, krig, upplopp, blockad, ingrepp av offentlig myndighet, eldsvåda, explosion, bojkott samt andra force majeure-liknande omständigheter som påverkar förseningar hos leverantörer och/eller leverans.

Priser

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive svensk moms för privatpersoner. Momssatsen är 25%. Eventuell fraktkostnad tillkommer, beroende på leveransadress. Se avsnittet om leverans och avgifter.

Betalning

När du lägger en beställning på vår hemsida av en beställningsvara efter dina specifika önskemål är det en specialbeställning. På specialbeställningar tillämpar vi förskottsbetalning. Du behöver erlägga det totala ordervärdet innan vi aktiverar ordern och beställer dina varor från tillverkaren.

Betalningen kan göras antingen med en banköverföring eller till vårt bankgironummer 5852-1170. Ange ditt beställningsnummer som referensnummer på betalningen.

En orderbekräftelse med information om betalningen skickas till dig via e-post.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett bekräftelsemeddelande till den e-postadress du angivit vid köp som bekräftar att vi mottagit din order. Orderbekräftelsen är ditt köpbevis som du kan komma att behöva visa upp vid leverans av dina varor eller vid en eventuell reklamation.

Leveranstider

För beställningsvaror är leveranstiden i regel längre. Vänligen notera att de leveranstider vi kommunicerar på vår hemsida är uppskattningar från våra leverantörer och kan därför komma att ändras. Tänk på att beställningsvaror tillverkas på beställning efter dina specifika önskemål (t.ex. en vald färg på träslag eller liknande) och det är först efter att fabriken mottagit din beställning som de kan återkomma till oss med en ungefärlig leveransvecka. Du ser leveranstiden angiven på varje produkt.

Leverans och avgifter

Frakt och inbärning ingår i Stockholms län. Vi anlitar ett fraktföretag som levererar från terminalen till ditt hem.

För närvarande levererar vi bara inom Stockholmsområdet. Information om leverans till övriga Sverige och utomlands kommer snart att publiceras på den här sidan.

Transportskada

Vi ansvarar för skador som uppkommit vid transporten eller leveransen till dig som kund. När du tar emot din leverans åligger det dig som kund att kontrollera varorna för skador innan du signerar leveransen. Inspektera yttre och inre emballage och kartonger eller annan förpackning som varorna kom i. Om paketet eller din vara är skadat ska detta noteras direkt på leveranssedeln och dokumenteras med bild och text.

Fota följande:

  1. Yttre och inre emballage
  2. Medföljande fraktsedel från transportören
  3. Varan du mottagit

Beskriv ditt ärende och mejla bilderna tillsammans med ditt ordernummer till [email protected] inom 24 timmar från mottagandet av varan. Detta hjälper oss att hantera ditt ärende snabbare.

Vi måste anmäla skadan till transportföretaget inom 1 – 3 dagar. Därför måste du rapportera skadan inom denna tid till oss. Alla produkter som vi anser ha skadats under transporten kommer att ersättas kostnadsfritt så snart som möjligt. Behåll originalemballaget som varan levererades i. Produkten får ej användas tills vidare.

Garanti

Alla produkter omfattas av 2 års kvalitetsgaranti. Garantin gäller från det att varan överlåts till köparen. Garantin omfattar material- och produktionsfel.

Reservation

Det kan förekomma skillnad på hur föremål ser ut på bild jämfört med verkligheten. Vi strävar efter att visa färgerna på produkterna så exakt som möjligt, men vi kan inte garantera att färgerna återspeglar de varor som de ser ut i verkligheten till 100%.

Reklamation

Du som konsument har rätt att reklamera fabrikationsfel (dolda fel) inom 3 år från mottagandet av produkten. Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, inte fel som uppkommit till följd av vårdslös hantering, olyckshändelser, handhavandefel, slitage eller om monterings- och skötselanvisningar inte har följts.

Reklamationen ska göras inom 2 månader från det att felet upptäckts. Om det har uppstått felaktigheter på produkten har vi rätt att försöka åtgärda felet eller byta ut produkten.

Reklamation på ett synligt fel ska göras omedelbart efter upptäckt av felet eller inom skälig tid. Inom 2 månader från leveranstillfället anses alltid som inom skälig tid för ett synligt fel. Vi ansvarar inte för skador i produkten som uppkommit till följd av vårdslös hantering eller om monterings- och skötselanvisningarna inte har följts. Förpackningen ska sparas och dokumenteras med bild.

Om du har fått en felaktig vara kommer vi att ersätta produkten med rätt produkt. Vi står för returfrakten vid reklamation av en felaktig vara.

För att klaga på fel du upptäcker på varan kontaktar du oss på [email protected] Vi ber dig att skicka ordernummer, dina kontaktuppgifter, vilken produkt det gäller, bilder samt detaljerad beskrivning.

Ångerrätt

Vid köp av produkter gjorda på beställning gäller inte ångerrätten. Alla våra möbler tillverkas på beställning efter dina specifika önskemål (val av modell, färg/material och inredning) och kan därför inte returneras.

Avbryta ett köp

Om du önskar avbryta en redan genomförd beställning av en specialbeställd vara hjälper vi dig naturligtvis att avbryta ditt köp i den mån vi kan. Du måste kontakta oss inom 24 timmar efter beställningen för att säkerställa att din beställning inte har behandlats av tillverkaren och att produkten inte har börjat tillverkas. Det kan i vissa undantagsfall vara möjligt att avbryta köpet även efter 24 timmar men då endast under förutsättning att vi i vår tur kan avbryta köpet hos tillverkaren, vilket vi inte kan garantera för. Om det medför kostnader för oss att avbryta beställningen efter att varan börjat producerats så förbehåller vi oss rätten att göra ett avdrag på 20 % av det belopp som ska återbetalas.